Начин на приготвяне
Почистете касиса от дръжките и листата.
Смесете съдържанието на пакетчето с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовете.
Разбъркайте добре. Сложете сместа да заври на средна температура, като бъркате непрекъснато.
Когато сместа заври, добавете и останалата захар и разбъркайте. Оставете да поври около 5 мин., като отстранявате междувременно пяната с решетъчна лъжица.
Готовото сладко отстранете от огъня.
Насипете още горещо в сухи буркани и затворете добре с капачките. Обърнете с капачките и оставете така, докато изстине.
Ако се притеснявате, може да го охладите, да насипете в буркани, да затворите с капачки и да варите около 5 мин. след завирането.
Неустоимото домашно сладко от касис е готово.