Мариновани гъби

ЖороЖороНовак
18/10/2008
"Маринованите гъби са чудесна основа за салата или сос, а и се приготвят съвсем лесно!"
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 497
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 3 кг.
  • сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме гъбите в обилно количество вода и ги пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване.

Отцеждаме и нарязваме на ивички и слагаме в буркани (800 мл), в които предварително сме сложили дафинов лист, зърна черен пипер, бахар, сол, 1 с. л. олио, оцет 50 мл., доливаме с вода и затваряме с капачки и стерилизираме за 1 час (след завирането на водата).

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар