Начин на приготвяне
Нарежете телешките стекове на много тънки ивици. Смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте с месото. Оставете да се маринова на стайна температура около 2 часа.
Накиснете оризовото фиде за 30 мин. в топла вода. Прецедете и покрийте в съд с вода. Сварете за 2 мин. Прецедете и разбъркайте със соевия сос и сусамовото олио.
Бланширайте спанака за 30 сек. във вряща вода.
Пригответе предварително зеленчуците, като ги почистите и нарежете. Морковите на тънки гредички, лука на полумесеци, пресния лук на ромбчета и гъбите на дребни парчета.
В дълбок тиган в 2 с.л олио запържете лучените полумесеци до златисто и ги извадете. В същата мазнина запържете за кратко нарязания на ромбчета зелен лук. Извадете. Запържете морковите и ги извадете. Ако е необходимо се добавя от олиото.
Накрая запържете нарязаните гъби и ги извадете. В 1 с.л олио, запържете месото на силен огън. Към него добавете всички запържени зеленчуци, фидето и спанакът. Разбъркайте добре и доовкусете със соев сос или сол и черен пипер.
Чапче е много вкусно ястие.
Адаптирано от сп. Меню.
Коментари