Кюфтета от леща и кайма

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
963
5
03/07/2016
"Когато става дума за кюфтета, сме отворени за всякакви предложения, защото, както казва Мечо Пух, колкото повече, толкова повече "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 376
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага в подсолена вода и се оставя да ври около 20 минути, след което се отцежда и пасира.

Смесва се с каймата и всички останали съставки, като подправките се слагат по собствен вкус- няма точно определено количество, но е добре всичките тези аромати да присъстват в състава на кюфтетата.

Ако сместа ви се стори прекалено рядка може да я сгъстите с галета докато не се получи познатата гъстота на смес за обикновени кюфтета.

Оформяте на топчета и пържите в сгорещено олио и от двете страни. Пържат се без да са оваляни в брашно.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар