Кюфтета от леща и кайма

Кюфтета от леща и кайма

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
446
1k
1k
1k
5
Кюфтета от леща и кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
03/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Когато става дума за кюфтета, сме отворени за всякакви предложения, защото, както казва Мечо Пух, колкото повече, толкова повече"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага в подсолена вода и се оставя да ври около 20 минути, след което се отцежда и пасира.

Смесва се с каймата и всички останали съставки, като подправките се слагат по собствен вкус- няма точно определено количество, но е добре всичките тези аромати да присъстват в състава на кюфтетата.

Ако сместа ви се стори прекалено рядка може да я сгъстите с галета докато не се получи познатата гъстота на смес за обикновени кюфтета.

Оформяте на топчета и пържите в сгорещено олио и от двете страни. Пържат се без да са оваляни в брашно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: