Патешко магре с портокалов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
05/07/2016
"Готови ли сте за гурме приключения в кухнята? С наша помощ всичко е възможно "
Приготвяне30 мин.
Готвене22 мин.
Общо52 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 400
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко филе с кожа - 1 бр.
  • за соса
  • портокалов сок - от 2 портокала
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филето. Направете разрези (които да не стигат до месото) по кожата на ромбове.

Поръсете филето с 4 с.л. портокалов сок. Овкусете със сол и черен пипер. Похлупете и оставете магрето да се маринова за час. Преди готвене извадете филето на стайна температура за около 30 мин.

Загрейте тиган с дебело дъно и поставете филето с кожата надолу. Намалете температурата на котлона. Запечете филето за 7 мин. от страната на кожата, отстранете мазнината и обърнете и печете за още 5 мин. от другата страна.

Прехвърлете филето в тава и печете в загрята фурна за още 10 минути на 180 градуса. При готовност извадете магрето и го оставете да почива около 10 мин. преди да го нарежете.

Адаптирано от Кулинарен еликсир.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар