Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене и кашкавал

Питка със сирене и кашкавал

Питка със сирене и кашкавал
Снимка: Анонимен
3 / 5
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 500 г типово
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл за маята
  • кисело мляко - 50 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - за намазване
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа. В съд с водата и захарта се разбърква сухата мая и се оставя за 10 минути да шупне. После се добавя в брашното с прясното мляко , киселото мляко, маслото, солта и замесваме тесто.

Оставя се да втаса покрито с кърпа за 1 час в хладилника.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене, риган и настърган кашкавал, като се отделя и накрая за поръсване.

Навива се руло, режат се дебели филии. Нареждат се в намазана с олио тавичка. След 10 минути намазвам с разбит жълтък с 1 с.л. олио.

Печем в загрята фурна за 25 минути - да се зачерви. Изважда се и поръсвам с настърган кашкавал. Връща се за 5 минути да се запече само отгоре.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: