Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с гъбен сос

Гнезда от кайма с гъбен сос

Гнезда от кайма с гъбен сос
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Добавете това ястие към любими, защото наистина много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава малка
  • яйца - 1 бр. за каймата
  • галета - 2 с.л.
  • чубрица
  • чер пипер
  • кимион
  • яйца - 4 бр. за гнездата
  • кашкавал - 150 г
  • за гъбения сос
  • печурки - 7 бр. гъби
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 50 g
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с яйцето, галетата, наситнения лук и подправките, оформят се гнезда и се слагат да се пекат.

Когато са почти готови, във всяко гнездо се чуква по едно яйце и се слага по парче кашкавал, запича се до готовност.

Гъбите се нарязват на едро и се слагат в тиган с разтопено масло, запържват се почти до готовност, добавя се брашното и се бърка непрекъснато, налива се 1 и 1/2 ч.ч. вода или гъбен бульон и се оставя до получаването на гладък сос, подправя се със сол и черен пипер.

Сложете в чиния по едно гнездо и добавете по-малко гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: