Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Кайсиево сладко

Кайсиево сладко

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кайсиево сладко4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Кайсиевото сладко на Нина е един страхотев начин за затворите малко от лютото в бурканче, за да му се радвате в студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1.5 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете, махнете костилките и нарежете на малки парченца кайсиите.

Изсипете ги в голяма тенджера и ги посипете със захарта. Оставете ги да престоят няколко часа.

Сложете ги на котлон на умерена температура да заврат. Като заврат, намалете котлона и оставете сладкото да ври около 40 мин., като премахвате пяната.

Когато капнете от сладкото върху суха порцеланова чиния и сладкото не се разлива, е готово.

Добавете лимонената киселина. Сипете сладкото горещо в буркани и ги подредете обърнати до изстиването им.

Кайсиевото сладко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Нина, сладкото ти е разкошно! Гласувам веднага!
Тази година и аз направих, но само ги обелих и не ги рязах на парчета , а цели половинки сварих, без костилка , разбира се, не се развариха и цели ми останаха плодовете. На 2 кг кайсии сложих 1 1/2 кг захар. Достатъчна ми е. Интересното е, че ползвах една румънска захар по една случайност закупена, която не вдига пяна, препоръчвам я, чиста е и не се пени отгоре.
15.07.2016 00:48
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Сладкото е разкошно,Нина. Количеството на кайсиите за чист плод ли е или с костилките ?
12.07.2016 10:07
1
1
Покажи всички подкоментари
Ирена
Ирена
Ехааа, сладко и едни филия топъл хляб с хрупкава коричка. ммм
12.07.2016 09:23