Пълнени чушки с бял сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/01/2017
"Ще съберем ли 1000 лайка за една от най-български и най-вкусни рецепти?"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
84 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796 277
  • Преглеждания за месеца1027
  • Преглеждания за седмицата1389
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена84

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция пълнени чушки и поднесете.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 16
4 10
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:48
Перфектната рецепта...майка ми все нямаше време и ги прави без белия сос, но откакто си готвя сама това ми е от най-любимите храни
21
4
ВИЛИ-Виолета Матева
Тези са ни любими и са много вкусни ,браво !
14
4
никнай
никнай
08.02.2016 21:03
Неразбирам сащо сместа трябва да се запържва? Мусака ли ще готеиш или сос болонезе ще правиш?

Рецптата е много добра и една от любимета ми, ама ако може да е без гъби.

Роси, иновация е да откриеш нещо ново а не на нещо старо и класическо да прибавиш 1 - 2 продукта в повече.
15
24