Свинско варено със сос и бял ориз

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
13/07/2016
"За вечеря - нещо лесно за приготвяне и мнооого вкусна - Свинско варено със сос и бял ориз. Да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 971
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца
  • дафинов лист - 2 листчета
  • сол - 1 ч.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета, заливаме го 2 литра вода, добавяме сол, черен пипер на зърна, дафинов лист и слагаме да се вари около 90 минути.

Когато е готово, изваждаме с решетъчна лъжица месото, прецеждаме бульона през цедка и изхвърляме подправките.

В дълбок съд наливаме олиото, слагаме лука и доматите, предварително смлени на блендер, морковите, нарязани на дребно, и наливаме около 200 мл топла вода. Оставяме да се задушава около 15 минути.

В купичка слагаме брашното и червения пипер и ги разбиваме с малко студена вода. Слагаме го при задушените зеленчуци и варим още 5 минути, след което добавяме бульона, сварените късчета месо и червеното вино.

Ако е необходимо, подправяме с още малко сол. Варим още 5 минути и сваляме от огъня.

В отделен съд слагаме 1 ч.ч. ориз, 3 ч.ч. вода, подправяме със щипка сол, бял пипер, куркума и 1 лъжичка олио.

Варим ориза до готовност.

Сервираме в чиния месото със соса и добавяме ориза, оформен с ринг или ако нямаме ринг - с малка чашка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар