Шницели от агнешко месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шницели от агнешко месо1 / 2
14/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • шунка - 200 г
  • гъби - 250 г преснои
  • кашкавал - 150 г
  • жълтъци - 2 бр от пресни яйца
  • галета
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио - за изпържване на шницелите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарязваме на шницели с дебелина един сантиметър. Леко ги начукваме, посоляваме със сол на вкус и ръсваме черен пипер на вкус.

Разбиваме жълтъците и потапяме всеки шницел в жълтък, после овалваме в галета и изпържваме в олио.

Слагаме изпържените шницели в тавичка. Отгоре поставяме резени шунка.

Поръсваме с настърган кашкавал и добавяме почистените измити и нарязани ситно гъби.

Слагаме няколко парченца масло, ръсваме сол и черен пипер и слагаме да се запече за 10-15 минути.

Поднасяме с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: