Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Кашкавалени пръчици

Кашкавалени пръчици

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Кашкавалени пръчици
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 5
15/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40 бр.
"Ето как може да хапнете нещо вкусно и здравословно вкъщи или да си вземете за работа"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • кашкавал - 120 - 150 г
  • масло - 120 г студено
  • яйца - 2 br.
  • сусам
  • черен пипер
  • вода - 2 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва в дълбока купа. Добавяме брашното. Към кашкавала и брашното се добавя студеното масло и се размесва.

След това се добавят жълтъците и водата. Замесва се тесто. Добавя се и черният пипер на вкус.

Полученото тесто се разделя на две равни части. Оформят се на фитил и се помазват със белтък. След което се овалват в сусама.

Увиват се в домакинско фолио и се остават в хладилника за 1 час.

След като тестото е престояло 1 час в хладилника, се реже на пръчици, които се подреждат в тава.

Отгоре ги поръсвам отново със сусам.

Тавата постелих предварително с хартия за печене. Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: