Пилешко с ориз и магданоз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пилешко с ориз и магданоз
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Класическо предложение, подходящо за прохождащи кулинари - хем лесно за приготвяне, хем много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг без кожа + 500 г с кожа
  • ориз - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се слага в тавата, в която ще се пече.

Лукът се изчиства, нарязва се на ситно и се изсипва при месото. Задушава се 30 минути на 200 градуса.

Прибавя се изчистеният и измит ориз, като на всяка чаша ориз се сипват 3 чаши вода.

Оризът се пече 1 час на 200 градуса на фурна с вентилатор или на 180 градуса на фурна без вентилатор.

Когато пилето с ориз е изпечено, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Пилешкото с ориз и магданоз е готово.

По същия начин можете да си приготвите и пуешко с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: