Бифтек с хрян

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • хрян - 50 г корени
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на парчета с дебелина 2-3 см. , на които се придава кръгла форма при начукването им с дървено чукче.

Парчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се пържат в сгорещената мазнина.

Най-добре е всеки бифтек да се изпържи в отделно съдче, с което ще се поднесе, за да се запази топъл за по-дълго време.

Бифтекът се изпържва по-слабо или напълно, докато получи златист цвят.

Полива се с разтопено краве масло и се поднася с измития, почистен и настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар