Кисело зеле с грах, картофи и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
22/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ситно киселото зеле. Може да сготвим ястието и с прясно зеле. В тенджерка запържваме зелето с три супени лъжици олио.

Прибавяме обелени и нарязани на кубчета картофи и 1/2 чаена чаша грах от консерва.

Ръсваме куркума, кориандър на вкус и черен пипер и червен пипер (лют или сладък) на вкус.

Наливаме две чаени чаши вода, прибавяме един дафинов лист и оставяме ястието да се вари.

Когато остане почти на мазнина, прибавяме обелен и нарязан домат. Готвим още няколко минути да остане на мазнина. Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар