Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Запеканки»Агнешко със заливка от яйца и мляко

Агнешко със заливка от яйца и мляко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Агнешко със заливка от яйца и мляко1 / 2
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 к.ч. непълна
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки.

В олиото запържваме месото и като се позачерви, добавяме почистените, измити и нарязани зелен лук и зелен чесън. Запържваме хубаво. Подправяме с червен пипер на вкус и наливаме една чаша топла вода.

Варим, докато месото стане готово и ястието остане на сос. По време на варене ръсваме черен пипер, сол и риган на вкус.

Отделно разбиваме киселото мляко с яйцата и брашното.

Месото и зеленчуците прехвърляме в тавичка за печене. Отгоре изливаме сместа от яйцата, мляко и брашно.

Запичаме в гореща фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: