Желиран телешки език

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
23/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 874
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички.

Белим морковите и заедно с киселите краставички и твърдо сварените яйца, нарязваме на тънки ивички. Разбъркваме ги и слагаме в подходящ съд. Към тях добавяме лютеницата, горчицата и краве масло разтопено.

Посоляваме, разбъркваме добре и добавяме и тънките ивици език и отново хубаво разбъркваме. С топлия бульон от варенето на езика (преценяваме количеството, според порциите, които сме предвидили, зависи от големината на купичките или чашките, в които ще желираме сместа), смесваме предварително разтворения на водна баня желатин.

Разбъркваме и с тази желатинова смес обливаме чашките, купичките, в които ще сипваме сместа с езика да се желира. Слагаме ситно нарязан магданоз, след което пълним купичките с подготвената смес.

Отгоре заливаме с желирания бульон и поставяме чашите или купичките в хладилника. Преди сервиране чашите/купичките потапяме в топла вода и обръщаме в чинийките, в които ще поднасяме ордьовъра.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар