Начин на приготвяне
Баба ме е учила да готвя рибена чорба. Приготвяше я най-често от глави, опашки и коремчета на шаран и каракуда. Ако извадеше хайвер от някоя риба, пускаше и него да се сготви в чорбата.
Най-вкусната бабина чорбица :)
Рибата сварете в подсолена вряща вода, като преди да я сложите във водата, сте я посолили малко и сте я наръсили с лимонов сок. Лимоновият сок ще запази месото стегнато. Варите около 5 мин.
Обезкостете рибата и запазете част от бульона. Във вряща вода, смесена с част от рибения бульон (само с рибен бульон ми е твърде силен вкуса, затова разреждам с вода), сложете зеленчуковата подправка, лука, морковите, чушките, картофите и олиото. Като се посварят, добавете и доматите.
Готвите до пълна готовност на зеленчуците. В края добавяте парченцата риба.
Нарязаните на ситно магданоз, девесил, тарос, мащерка и черен пипер добавяте, като изключите котлона. Подправете с 1-2 лъжици оцет или лимонов сок и поръсете със суха люта чушка.
Да Ви е сладко !
Забележка: Мерителната ми купичка е с вместимост 400 мл
Коментари