Мусака от фасул без заливка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
26/07/2016
"Когато обичаш боб, но също така обожаваш и мусака, отговорът е един - мусака от фасул "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч.
  • лук - 4 - 5 глави
  • моркови - 4 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • HOSSO - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме хубаво фасула и отцеждаме от водата (водата от варенето запазваме ). Лука белим и нарязваме на тънки филийки. Задушаваме в малко олио.

В тавичка слагаме пласт сварен фасул. Отгоре разстиламе задушения лук, а върху лука поставяме настърганите на ренде и посолени на вкус моркови. Най-отгоре нареждаме пак фасул и малко от бульона, в който сме варили.

Посоляваме и поливаме с олио в което сме задушавали лука. Запичаме до готовност във нагрята фурна. Понасяме поръсено с черен пипер и с лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар