Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от фасул без заливка

Мусака от фасул без заливка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака от фасул без заливка1 / 3
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Когато обичаш боб, но също така обожаваш и мусака, отговорът е един - мусака от фасул"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • лук - 4 - 5 глави
  • моркови - 4 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме хубаво фасула и отцеждаме от водата (водата от варенето запазваме ). Лука белим и нарязваме на тънки филийки. Задушаваме в малко олио.

В тавичка слагаме пласт сварен фасул. Отгоре разстиламе задушения лук, а върху лука поставяме настърганите на ренде и посолени на вкус моркови. Най-отгоре нареждаме пак фасул и малко от бульона, в който сме варили.

Посоляваме и поливаме с олио в което сме задушавали лука. Запичаме до готовност във нагрята фурна. Понасяме поръсено с черен пипер и с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: