Летен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. червени
  • домати - 3 бр. червени
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • овче сирене - 100 г предварително изкиснато
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената.

В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./.

Прибавяме нарязаните на ивички пиперки, черен пипер на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и обелени и нарязани домати.

Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода.

Варим ястието до сваряване на ориза. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме към ориза. Разбъркваме леко и след две минути сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: