Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния в Крок пот

Леща яхния в Крок пот

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Леща яхния в Крок пот4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Ето как се приготвя леща в Крок пот"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • копър
  • брашно - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата за 10 минути.Запържете нарязаните на ситно зеленчуци. Към тях прибавете доматеното пюре, брашното и подправките. Изсипете сместа в уреда.

Добавете лещата и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Включете на втора степен. По средата на готвенето добавете нарязаните скилидки чесън.

След 4 часа поръсете леща яхнията с нарязан магданоз или копър.

Ако е необходимо, може да долеете още вода (топла).

Лещата яхния в Крок пот е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: