Айвар лютеница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
26/11/2011
"Всяко бурканче с айвар лютеница е като частичка консервирано лято!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 073
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • червени чушки - към 20 чушки
  • патладжани - 3 големи
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • оцет - 3 супени лъжици
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Лютеница

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и патладжаните, които трябва да са приблизително равни количества. Обелете ги, като отстраните и дръжките/семките.

Загрейте мазнината в тиган и запържете едро нарязания лук до омекване, а накрая добавете и скилидките чесън.

Пасирайте всички продукти заедно и добавете солта и оцета, на вкус, според вашите предпочитания. Разсипете айвара в бурканчета, като гледате да не вкарвате въздух. Затворете ги и съхранявайте на хладно.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 6
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар