Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, белим и настъргваме на едро ренде. Посоляваме и оставяме за десетина минути. През това време измиваме картофите и пускаме да се сварят във вряща вода.
Посолените тиквички слагаме в тензух и хубаво отцеждаме от сока. Трябва добре да изцедим, за да не станат меки кюфтенцата. Сварените картофи изваждаме от водата, охлаждаме и белим. Настъргваме на едро ренде или намачкваме с вилица.
Прибавяме към тях отцедените тиквички. Разбъркваме и омесваме с едно прясно яйце. Прибавяме филийка хляб, без корите, предварително накисната в студена вода и отцедена добре. Посоляваме и ръсваме джинджифил, сол, куркума на вкус.
Прибавяме галета - 1 или повече лъжици, за да се получи плътна смес, от която оформяме кюфтенца. Всяко овалваме в смесени пшеничено и царевично брашно.Изпържваме в олио и изваждаме върху решетка. Поднасяме със салата от пресни домати и с магданоз.