Начин на приготвяне
Омесваме каймата с 1 супена лъжица ориз и правим малки топчета, които овалваме в брашно. Лука настъргваме ситно.
В олиото и маслото слагаме да се запържат топчетата, като разклащаме тенджерата, за да се запържат от всички страни /не разбърквам с лъжица, за да не ги намачкам /.
Запържените топчета изваждаме с решетъчна лъжица и в мазнината слагаме да се задуши настърганият лук с малко гореща вода. Прибавяме и зеления грах.
Ръсваме черен пипер, чаена лъжичка брашно и наливаме 2 литра топла вода. Прибавяме клонки чубрица и куркума на вкус. Когато супата заври прибавяме топчетата и 2- 3 супени лъжици ориз.
Варим до готовност на всички продукти. Изваждаме клончето чубрица и наливаме 1/2 чаена чаша топло прясно мляко за застройка. Варим супата още 1-2 минути като разбъркваме.