Супа от грах с топчета

Супа от грах с топчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Не ни разбирайте погрешно - обичаме супа с грах, но някак най-любима ни е с топчета от кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г от свинско месо с подправки
  • ориз - 1 - 2 с.л. за каймата
  • грах - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ориз - 3 с.л. за супата
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. за застройка
  • брашно - 1 ч.л. за супата
  • брашно - за овалване на кюфтенцата
  • чубрица
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с 1 супена лъжица ориз и правим малки топчета, които овалваме в брашно. Лука настъргваме ситно.

В олиото и маслото слагаме да се запържат топчетата, като разклащаме тенджерата, за да се запържат от всички страни /не разбърквам с лъжица, за да не ги намачкам /.

Запържените топчета изваждаме с решетъчна лъжица и в мазнината слагаме да се задуши настърганият лук с малко гореща вода. Прибавяме и зеления грах.

Ръсваме черен пипер, чаена лъжичка брашно и наливаме 2 литра топла вода. Прибавяме клонки чубрица и куркума на вкус. Когато супата заври прибавяме топчетата и 2- 3 супени лъжици ориз.

Варим до готовност на всички продукти. Изваждаме клончето чубрица и наливаме 1/2 чаена чаша топло прясно мляко за застройка. Варим супата още 1-2 минути като разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: