Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пухкава питка с кашкавал

Пухкава питка с кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пухкава питка с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"С такава вкусна питка може и да не сервирате основното ястие!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • вода - 200 мл топла
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • за плънката
  • кашкавал - 150 г
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса, докато удвои обема си. Разделете го на три части. Разточете едната на правоъгълник. Намажете с олио.

Разточете втората и я поставете върху първата.

Намажете с олио и покрийте с третата разточена кора. Разточете леко и поръсете с олио и с настърган кашкавал. Завийте на руло.

Нарежете на парчета и ги подредете в намаслена тава, като ги застъпвате леко. Оставете да втаса.

Намажете с разбит жълтък и печете на 200 градуса около 40 минути. Извадете питката от фурната, намажете я с масло и поръсете с шарена сол.

Пухкавата питка с кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: