Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разполовете на две. Посолете ги и ги оставете за кратко да се отцедят ако е необходимо. Отстранете вътрешността с помощта на лъжичка.
Запържете ги за кратко в сгорещено олио. Отцедете ги върху домакинска хартия.
Направете плънка, като почистите зеленчуците /без домата/ и ги нарежете на подходящи парчета.
Задушете ги в олио, докато омекнат. Прибавете гъбите, вътрешността на патладжана и овкусете със сол. Отстранете готовата плънка и добавете настърган кашкавал.
Напълнете патладжаните и ги наредете в тавичка, застлана с хартия. Върху всяко парче патладжан сложете кръгче домат.
Изпечете до златисто. Поръсете с магданоз и поднесете.
Вкусът е невероятен!
Най-вкусните летни патладжани са готови.