Начин на приготвяне
Измиваме си пилето. Нарязвам го на порции. Слагаме го в тенджера с вода с малко сол да се свари. Отпенваме пилешкото месо.
След като се свари го слагаме в тава, като разпределяме порциите равномерно. Обелваме си картофите и ги нарязваме на кубчета. Разпределяме и тях между месото.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Разпределяме си отгоре и малки парченца от маслото навсякъде. Почиствам си един морков и го нарязвам на шайби, слагам го между картофите. Прецеждаме си бульона, в който е вряло пилешкото месо.
Добавяме от бульона в тавата 2 ч.ч. Накрая си слагаме граха и разпределяме върху месото и картофите. Поръсваме си със сух джоджен и чубрица.
Слагаме пилето с картофи във фурната и печем.
Коментари