Паеля с пилешко месо и зеленчуци

03/08/2016
"Изненадайте семейството си с това темпераментно пилешко - сигурни сме, че и те ще се влюбят в Иберийската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 379
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г (бутчета)
  • ориз - 200 г
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 3 - 4 бр. (червени, зелени)
  • тиквички - 1 бр.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • бульон - около 3 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете. В подходящ тиган запържете пилешкото месо заедно с чесъна. Отстранете го от тигана и добавете зеленчуците.

Сотирайте ги за кратко. Прибавете добре измития ориз и при непрекъснато бъркане го запържете, докато избистри цвета си.

Добавете месото, полейте с доматен сок, овкусете със сол и черен пипер. В рецептата се използва и шафран, но аз не съм добавяла, поради липса на такъв.

Разбъркайте и налейте топъл зеленчуков бульон. Гответе на бавен огън, докато ориза се сготви, като похлупите с капак и от време на време разбърквате ястието. При поднасяне, добавете магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар