Паеля с пилешко месо и зеленчуци

03/08/2016
"Изненадайте семейството си с това темпераментно пилешко - сигурни сме, че и те ще се влюбят в Иберийската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 973
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете. В подходящ тиган запържете пилешкото месо заедно с чесъна. Отстранете го от тигана и добавете зеленчуците.

Сотирайте ги за кратко. Прибавете добре измития ориз и при непрекъснато бъркане го запържете, докато избистри цвета си.

Добавете месото, полейте с доматен сок, овкусете със сол и черен пипер. В рецептата се използва и шафран, но аз не съм добавяла, поради липса на такъв.

Разбъркайте и налейте топъл зеленчуков бульон. Гответе на бавен огън, докато ориза се сготви, като похлупите с капак и от време на време разбърквате ястието. При поднасяне, добавете магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар