Домашна яхния с патешко и картофи

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
06/08/2016
"Вкусно,домашно и ароматно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 347
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешкото месо с лъжица сол до готовност, месото трябва да се отделя от кокалите.

Почистете зеленчуците и ги нарежете по избор. Аз нарязан на по едро.

Сложете зехтина в дълбока тенджера и поставете картофите. Запържете за кратко, след това сложете моркова и кромида.

Гответе десетина минути, след това добавете доматеното пюре, щипка захар и пасираните домати.

Разбъркайте и задушете за 5 мин. Сложете дафиновия лист, сол, червен пипер и сипете от бульона, в който е вряло патешкото месо.

Покрийте с капак, намалете котлона на средна температура и задушавайте 15 мин.

Обезкостете месото и го накъсайте на дребни парчета.

Сложете го в тенджерата, подправете с мащерка, черен пипер и магданоз.

Захлупете и гответе до омекване и готовност на картофите.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
magdanozka
magdanozka
04.09.2016 19:41
Много вкусна яхния се получи.
1
0