Начин на приготвяне
Сваряват се яйцата за 8 минути до твърдо състояние на умерен огън. Топим ги в студена вода, така по-лесно се белят. Всяко яйце се срязва на две половинки.
В тиган се загрява маслото и олиото на умерен котлон да не загори. Нареждаме половинките от яйцата с белтъка към мазнината. Пържим от едната, после и от другата страна до златисто.
Поръсваме със сол, черен и червен сладък пипер, лют пипер по желание и сух риган. Сервираме в чиния с ароматното масло и украса с пресен магданоз. Вкусотия, опитайте!
Коментари
kapama - затваряне. Коренът на думата е kapali - затворен. Не виждам
кое му е затвореното, освен ако не го затваряте под ключ за да не се
изяде предварително, защото е много вкусно.