Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Моят постен гювеч на фурна

Моят постен гювеч на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Моят постен гювеч на фурна2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Зеленчуково съвършенство за всички, на които мръвките са им омръзнали"

Необходими Продукти

  • чушки - 1/2 кг червени/зелени
  • лук - 2 глави големи стар
  • бамя - около 3 шепи, прясна
  • зелен фасул - около 2 шепи, може и замразен
  • грах - консерва, малка
  • картофи - окол 1 кг
  • тиквичка - 1 бр.
  • патладжан - 1/2 парче от цял
  • моркови - 2 до 3 бр.
  • домати - 1 консерва от 400 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - по желание
  • зехтин - в повече количество
  • вода - под зеленчуците
  • магданоз - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват на парчета.

Лука го наситнявам в блендер за около 20 секунди и го добавям.

Поставят се в гювеча, разбърква се с ръце до хубаво комбиниране, залива се със зехтин и вода под зеленчуците, затваря се с капак и се пече на 170 градуса за около 1 и 1/2 ч.

Накрая на печенето отхлупвам капака, за да се зачерви приятно отгоре.

Поръсвам зеленчуковия гювеч с наситнен магданоз.

Моят постен гювеч на фурна е много вкусен.

Източник: Българска кухня

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добре изглежда и е лесен за приготвяне, освен това - диетичен.
30.11.2022 22:48
marcheva14
marcheva14
Снимката на рецептата на "Моят постен гювеч" беше изтрита по невнимание и затова се помъчих да я изкарам отново през кулинарната си страница. Това си е моята рецепта с моята снимка , но ако не е достатъчно добра може и да я свалите от рецептата.
Благодаря!
20.08.2016 00:45
1