Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чорбаджийски чушки без варене

Пукани чорбаджийски чушки без варене

Пукани чорбаджийски чушки без варене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пикантни пукани чорбаджийски чушки, които ще разпалват апетита ви дълго, след като изчезнат от сергиите!"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 700 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • оцет - до ръба
  • копър
  • чесън - скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и печем от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.

Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.

Нареждаме чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.

Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипваме течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.

Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар.

Заливаме чушките с марината, затваря се с капачка и обръщаме надолу да се вакумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.

Пукани чорбаджийски чушки без варене са готови.

Ако обичаш лютичко, опитай и тези пукани люти чушлета или нашите люти чушки в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако не се сварим бурканите
няма ли да станат бомбаш
25.10.2023 12:10
Анонимен
Анонимен
Сложих необходимата марина та, но като ги затворих и след това установих, че чушките са поели от течността и сега отгоре са на сухо. Моля, ви какво да направя
20.10.2022 12:37
1
Petia
Petia
И на мен много ми хареса рецептата и смятам да я пробвам тези дни.
Благодаря!
16.10.2017 13:27
1
kati
kati
bez zahar moje nali
28.09.2017 06:06
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва рецептата, благодаря за идеята
21.08.2016 07:46
3
3