Начин на приготвяне
Сипете оцета в тенджерка. Към него прибавете подправките и оставете да заври. Изключете котлона, покрийте тенджерата с капак и оставете да изстине. Прецедете сместа през марля.
Сипете доматения сок в тенджера и го варете, докато 1/3 от него изври. Добавете солта и захарта. Отсипете от сока около 400-500 мл. Оставете да изстине и в него разтворете нишестетата.
Добавете оцета към доматите, след няколко минути налейте и размитото нишесте, като бъркате енергично с телена бъркалка. Не изсипвайте цялото количество нишесте, защото когато изстине се сгъстява още.
Свалете кетчупа от котлона и напълнете бурканчетата. Стерилизирайте за 10 минути, след завирането.
Домашният кетчуп с пресни домати е готов.
Ако рецептата ти харесва, тествай и другите ни рецепти за домашен кетчуп.