Тирамису с Марсала

25/08/2016
"Ароматен летен десерт, с който буквално ще смаете гостите "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тирамису

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта на сняг. Сместа се покрива с фолио и се слага в хладилника.

В отделна купа се разбиват жълтъците и захарта до побеляване, добавя се маскарпонето и се разбърква внимателно с тел. Към получения крем се добавят белтъците и се бърка с шпатула внимателно само в една посока, за да запазим обема на сместа. Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника

Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата. Всяка бишкота се потапя и от двете страни за по няколко секунди.

Реди се ред от бишкотите и се полива със смес. Охлажда се в хладилник и обилно се поръсва с какао.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар