Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене и сусам на рула

Баница със сирене и сусам на рула

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Баница със сирене и сусам на рула
Снимка: Veselina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Баницата е от нас и е със сусам и сирене, направо няма да повярвате колко е вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 - 9 бр.
  • сирене - 1 ½ ч.ч.
  • олио - 9 с.л олио
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • масло - за намазване на тавата
  • сусам - за поръсване
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от кулинарен сайт, насочен за първи стъпки в кулинарията. Баницата на рула става вкусна, надига се. Рецептата е за малка правоъгълна тава.

Отваряме си корите от пакета. Слагаме си ги в/у масата, на която ще работим. Ползват тънки кори на Бела за баклава /направих с тях баница и стана много хубава/, но ако имате от обикновени кори за баница, например Фамилия или Тракийски, си взимаме два листа първо. От Бела си взех три.

Разбиваме яйцата в купа с малко сол. В киселото мляко, трябва ни ½ кофичка от 500 г, си слагаме содата за хляб. Слез като шупне, я слагаме при яйцата.

Натрошаваме сиренето. Слагаме и сиренето в купата при яйцата, млякото, солта и содата за хляб. Объркваме добре. С лъжица нанасяме върху двата листа кори за баница. Поливаме отгоре с 2 с.л олио. Навиваме.

Намазваме тавата с масло, тъй като баницата ще стане по-ароматна. Слагаме първото руло. Предвид, че тавата е малка, от рулото отрязвам малко част. Слагам едното цяло руло в тавата, след него малката част. И така, докато тавата се напълни, т.е ще имаме 3 дълги и три къси наредени едно до друго рула.

Навитите рула ги мажем с останалата ни смес и поръсваме със сусам. Най – отгоре поливаме с 2-3 с.л олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Като изстене малко, режем на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Баница с кисело мляко става за ядене по всяко време на деня.
30.08.2016 23:57