Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пълнозърнеста пица с чушки и яйце

Пълнозърнеста пица с чушки и яйце

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пълнозърнеста пица с чушки и яйце3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Огладняваме само като гледаме снимката на тази вкусна пълнозърнеста пица!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 250 г пълнозърнесто
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • за гарниране
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сметана - 1 - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червен
  • лук - 1/3 глава
  • шунка - 2 парчета слайс
  • кашкавал - 100 г или повече
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в малко топла водичка. След като се активира, я добавете в кладенче в пресятото брашно, прибавете солта, зехтина и постепенно замесете гладко тесто. Оставете го в купа, покрийте с прозрачно фолио и изчакайте да втаса.

След това застелете тава с хартия за печене, капнете малко зехтин отгоре и разстелете тестото върху хартията с помощта на ръка, като се опитате да оформите борд. Не е нужно да точите.

Разбъркайте доматеното пюре със сметаната и намажете блата. Отгоре добавете настърган или нарязан кашкавал, шунка, тънки резенчета домати, чушки лук. Залейте с малко зехтин, наблегнете на краищата на платката.

Сложете пицата да се изпече в загряна на 180-200 градуса фурна за 10-15 минути.

Една минута преди да извадите пицата от печката, я залейте с разбитото яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Пробвах я, стана много хубава, но без лука, защото мисля че за 15 минути може да ми хрупа още
05.09.2016 09:42