Моята рецепта за Бьоф Строгaнов

29/08/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф85870854881
"Смело, ароматно и изключително вкусно предложение за обяд, на което не може да откажете!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 555
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Месото се нарязва на тънки ивици и се овкусява със сол и прясно смлян черен пипер. Залива се с разтопеното масло и се запържва на тиган до златисто. Изважда се.

2. В същия тиган се прибавят нарязания лук на ивици, задушава се до омекване.

3. Прибавят се нарязани на ивици гъби и когато станат златисти се добавят и киселите краставички , нарязани на ивици.

4. Деглазира се с виното и се оставя за 30 сек да се изпари алкохолът и да остане само ароматът. Добавя се горчицата и доматеното пюре. Разбърква се.

5. Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява се с черен пипер.

Гарнитура от сварени и смачкани картофи на пюре и добавено около 150 г масло.

Източник: Руска кухня

Забележка: Готвено е в дебела чугунена тенджера на умерен огън.

Трябва да се внимава със солта, защото са овкусени достатъчно с горчицата и киселите краставички.

Мляко към картофеното пюре не добавям, а само повече масло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар