Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Жъкани домашни чушки в буркани

Жъкани домашни чушки в буркани

Жъкани домашни чушки в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Много апетитни чушки със сладко-кисел вкус, леко лютички, просто неустоими!"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 14 бр. домашни червени
  • целина - 1 с.л. нарязана зелената част
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чист и сух буркан слагаме зелената част от целината, нарязана на дребно, скилидките чесън, зърната черен пипер, олиото, оцета, захарта и солта. Оставяме така буркана на топло близо до котлона.

Измиваме чушките и им подрязваме дръжките. Започваме да ги печем, като само леко ги пропукваме и веднага ги подреждаме плътно в буркана с подправките.

Щом се напълни бурканът, го затваряме здраво с капачка и докато чушките са още горещи, стерилизираме за капачката.

Това става, като подреждаме бурканите в тава, обърнати с капачките надолу.

Наливаме топла вода в тавата до нивото на широката част на буркана, колкото да се залее капачката и слагаме тавата на котлона.

Стерилизираме за 10 минути.

Жъканите домашни чушки в буркани са готови.

Забележка: Дозата е за 1 буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Какво ще рече жъкани?
31.08.2016 19:21
2
1
Покажи всички подкоментари