Начин на приготвяне
В чист и сух буркан слагаме зелената част от целината, нарязана на дребно, скилидките чесън, зърната черен пипер, олиото, оцета, захарта и солта. Оставяме така буркана на топло близо до котлона.
Измиваме чушките и им подрязваме дръжките. Започваме да ги печем, като само леко ги пропукваме и веднага ги подреждаме плътно в буркана с подправките.
Щом се напълни бурканът, го затваряме здраво с капачка и докато чушките са още горещи, стерилизираме за капачката.
Това става, като подреждаме бурканите в тава, обърнати с капачките надолу.
Наливаме топла вода в тавата до нивото на широката част на буркана, колкото да се залее капачката и слагаме тавата на котлона.
Стерилизираме за 10 минути.
Жъканите домашни чушки в буркани са готови.
Забележка: Дозата е за 1 буркан.
Коментари