Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Кюфтенца от патладжан с пармезан

Кюфтенца от патладжан с пармезан

OpitNeOpitOpitNeOpit
Новак
53312
Кюфтенца от патладжан с пармезан1 / 2
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • За 10 бр. са необходими
  • патладжани - 2 големи
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - средата на 2 филии
  • чесън - 2 скилидки
  • магдаоз
  • пармезан - 2 с.л. пармиджано
  • пушен кашкавал - 100 г
  • галета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязвам на ленитички около 5 см и ги бланширам в подсолена вода за около 5-6 мин, след което ги изваждам и оставям да изстинат.

Изстисквам добре патладжаните от водата и ги слагам в подходяща купа, към тя прибавям хляба, който е предварително намокрен и изцеден, 2-те накълцани скилидки чесън, пармиджаното, кашкавала, накълцания магданоз, сол, пипер и жълтъка на яйцето.

Омесвам добре и оформям 10 топчици, които потапям в разбития белтък и овалвам в галета.

Пържени стават върха и запазват чудесно формата си, но могат и да бъдат печени във предварително загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: