Голямо гнездо от кайма

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
03/09/2016
"Съберете семейството си на трапезата с това голямо гнездо от кайма!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 133
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Добавете ситно нарязания лук, подправките, хляба (предварително накиснат в прясно мляко) и яйцето. Размесете хубаво, завийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час-два.

Намаслете подходяща тавичка. В нея разстелете каймата, като направите леки вдлъбнатини. Изпечете на 200 градуса около 35 минути или докато се зачерви.

Извадете и във всяка вдлъбнатина чукнете яйцата. Отстрани подредете пържените картофки, оваляни в подправки по избор.

Върнете във фурната за 6-7 минути да се запекат яйцата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и черитата. Върнете обратно във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът и леко да се запекат доматчетата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар