Голямо гнездо от кайма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Голямо гнездо от кайма
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Съберете семейството си на трапезата с това голямо гнездо от кайма!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • допълнително
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати
  • картофи - 2 - 3 бр., пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Добавете ситно нарязания лук, подправките, хляба (предварително накиснат в прясно мляко) и яйцето. Размесете хубаво, завийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час-два.

Намаслете подходяща тавичка. В нея разстелете каймата, като направите леки вдлъбнатини. Изпечете на 200 градуса около 35 минути или докато се зачерви.

Извадете и във всяка вдлъбнатина чукнете яйцата. Отстрани подредете пържените картофки, оваляни в подправки по избор.

Върнете във фурната за 6-7 минути да се запекат яйцата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и черитата. Върнете обратно във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът и леко да се запекат доматчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: