Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. Добавете ситно нарязания лук, подправките, хляба (предварително накиснат в прясно мляко) и яйцето. Размесете хубаво, завийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час-два.
Намаслете подходяща тавичка. В нея разстелете каймата, като направите леки вдлъбнатини. Изпечете на 200 градуса около 35 минути или докато се зачерви.
Извадете и във всяка вдлъбнатина чукнете яйцата. Отстрани подредете пържените картофки, оваляни в подправки по избор.
Върнете във фурната за 6-7 минути да се запекат яйцата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и черитата. Върнете обратно във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът и леко да се запекат доматчетата.