Червени чушки в буркани за зимата

03/09/2016
"Нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвените чушки в буркани, които внасят много вкус и цвят на зимната трапеза!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 236
  • Преглеждания за месеца8409
  • Преглеждания за седмицата533
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 15 кг червени
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се семената на червените чушки и печем до готовност. Задушават се в тенджера с капак, после се обелват и поставят в тава под наклон, да се отцеди за 15 минути.

Приготвят се сухи буркани и се пълнят с червени чушки, като се поръсват с една супена лъжица сол. Не е нужно да се долива вода, чушките при варенето си пущат сок.

Пълним бурканите до горния ръб и затваряме с капачки. Нареждат се в голям съд, покриваме с топла вода и варим за 20 минути.

Изваждат се бурканите и съхраняваме на хладно и тъмно за зимата.

С тези чушки може да приготвите много вкусотии, излязоха точно 9 буркана от тази доза!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар