Начин на приготвяне
Трябват ни малки бели филенца пилешки. Ако са дебели филенцата, ги начукваме леко. Поръсваме ги леко със сол и бял пипер. Оставяме ги настрана, да си поемат миризмите.
Измиваме гъбите. Използвам малки по големина печурки.
В дълбок тиган с малко олио си запържваме гъбите. Разбъркваме, a докато пържим в тигана с гъбите, до желаната гъстота слагаме брашно (около 3 с.л). Разбъркваме. Добавяме черен пипер и сол на вкус. Добавяме топла вода и пак разбъркваме.
Намаляваме котлона и оставяме да се готви. Разбъркваме често соса с гъбите.
Намазваме си грил тигана с малко олио. Изпичаме филенцата от двете страни на грил тиган. Не ги препичаме много, защото допълнително ще се готвят.
След като ги изпечем, слагаме и тях в соса. Оставяме да къкри ястието.
Вече готово, сервираме в големи чинии пилешки филенца на грил тиган и сос с гъби.
Поръсваме накрая с нарязан на ситно магданоз по желание.
Коментари