Кифли със сметана и краве сирене

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
619
3
06/09/2016
"Диетата не е религия, винаги може да се откажете от нея, а тези ароматни и меки кифлички със сметана си го заслужават!"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо808
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето в чиния, така че да стане на по-едри бучици, за да се усеща. Пресяваме брашното в дълбока купа. В брашното си оформяме кладенче. Прясното мляко го вадим на стайна температура, заедно с яйцето и заквасената сметана.

В прясното мляко слагаме захарта и маята. Към сместа с маята, прясното мляко и захарта слагаме и две щипка брашно. Разбъркваме добре с пръсти или с лъжица. Оставяме да шупне маята в прясното мляко.

След като шупне, я влагаме в брашното. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио, което опреди това си отмерваме. Използвала съм 1/2 кофичка от 200 г заквасена сметана.

Започваме да месим тесто върху маса, леко набрашнена. След като е вече готово, го оставяме да втаса за 40 мин. Покриваме тестото с кухненска кърпа. Тестото става меко и пухкаво, не лепне.

Разточваме тестото с точилка на кръг и го режем на 12 триъгълника. Ако обаче искаме да са по-големи кифлите, можем да го разрежем на 8 части. В широката част слагаме натрошено сирене.

Навиваме кифлите. Редим кифлите в тава, застлана с хартия. Разбиваме в чиния 1 яйце и 1 с.л. олио. С четка мажем кифлите. Поръсваме ги щедро с бял сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.

След като се опекат, ги редим в чиния. Можем да ги сервираме с кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар