Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета. Слагаме ги да се сварят заедно с пилешкия бульон и сол на вкус. Отстраняваме сварените бутчета от котлона и прецеждаме бульона.
В тенджера запържваме маслото с малко олио, брашно и сол на вкус до получаване на златист цвят и прибавяме киселото мляко. Бърка се за няколко минути и сваляме от котлона.
При постепенно разбъркване прибавяме бульона на степени и пилешките бутчета.
Връщаме обратно на котлона и бъркаме фрикасето за около 10 минути на тих огън, докато бульонът се сгъсти.
Пилето фрикасе на мама е много вкусно.
Пилешкото месо при готвене често става сухо и твърдо, но ако го приготвим със сос, то е просто божествено. Опитай непременно и другите ни рецепти за фрикасе като това класическо пиле фрикасе или тези кюфтета фрикасе.