Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паламуд с лимонов сок

Паламуд с лимонов сок

Паламуд с лимонов сок
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Лятото си отиде, но бирата и паламудът ще ни напомнят за морето!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • лимонов сок
  • лимони - резени
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, рибата паламуд се почиства добре.

Нарязва се на парчета, после се поръсва със сол и се маринова с лимонов сок.

Оставя се да отлежи за 1-2 часа в хладилника, покрита с фолио.

Овалва се в брашното и се пържи в загрята мазнина до златист цвят.

Поднасяме с резени лимон и чаша бира.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: