Питка със спанак и колбас

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
19/09/2016
"Възползвайте се от щедрите дарове на пролетта и сложете на трапезата си ароматна и мека питка със спанак "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 141
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта се разтваря в топлата вода. Пресейте брашното и направете кладенче. Поръсете солта по края. Изсипете маята, зехтина, цялото яйце, белтъка и млякото. Замесете тесто и оставете да втаса.

В малко зехтин задушете спанака, праза и сухата чушка. Оставете да се охлади и добавете сиренето. Разделете тестото на две части. Едната част разточете на не много тънка кора. В средата поставете една купичка, за да очертаете центъра.

По края на кората разпределете спаначената плънка. В средата подредете парчетата салам, топеното сирене и настъргания кашкавал. Разточете втората кора и покрийте с нея продуктите. Пак сложете купичката в среда, леко натиснете за да се очертае.

Нарежете питката отстрани на 16 парчета. Усучете ги по един път. Оставете да втаса и я намажете с разбит жълтък с прясно мляко. Поръсете в средата с маково семе и печете на 200 градуса около 40 минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Добринка Петкова
В рецептата съм пропуснала 150г сирене за плънката със спанак,което се добавя накрая.
0
0