Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в малко от топлата вода и добавете брашно, толкова че да се получи гъсто като боза. Оставете на топло да удвои обема си.
Заедно с останалите продукти замесете меко тесто.
Разделете го на две части.Към едната част добавете лютеницата (може и кетчуп). Размесете хубаво, като добавяте още брашно, за да се омеси добре. Оставете ги малко да втасат.
Разточете първо бялата топка, намажете с олио, а отгоре покрийте с разточената червена.
Пак намажете с олио, разточете леко и навийте на руло.
Поставете в правоъгълна форма, оставете да втаса и я намажете с жълтък.
Поръсете хляба със семена и печете на 200 градуса около 35-40 минути.
Доматеното хлебче е готово.