Тутманик Хризантема

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
19/09/2016
"Понякога готвачите не са само готвачи, но са истински творци, които творят чудеса в кухнята "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 706
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва млякото, добавя маята, захарта и малко брашно. Оставя се трийсетина минути да втаса. Брашното се пресява и заедно с маята и останалите продукти се замесва меко и еластично тесто.

Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Настържете кренвиршите и кашкавала.Тестото се разделя на 20 части.

Всяка се разточва на елипса (една топка се оставя за средата на питката). В единия край на всяка се поставя по 1ч.л от плънката. Завиват се на рулца и се режат напречно на две части. Подходяща тава се намазва с олио или масло.

Започвате да редите рулцата на един ред с рязаното навън. След това редите втори ред, като прескачате през едно. Накрая трети ред редите по същия начин.

В средата поставете една цяла топка. Оставя се да втаса и се намазва с разбит жълтък. Поръсва се с маково семе и сусам.

Тутманикът се пече на 200 градуса 35 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Позволих си да добавя сиренце към всичко, показано в рецептата. Благодаря за идеята!
1
0